Sepetiniz şu anda boş!
SEO eksiklerini bulma aracı: Frog
Sayfa özeti
Ücretsiz sürümünü kullanacağımız bu araçla sitemizdeki eksikleri, hataları bulacağız. Arama motorları hatalarımız için düzeltme iyileştirme sorunlarımızın hepsini liste halinde bulmak çok büyük kolaylık. O yüzden kullanın 🙂
Web sitenizde SEO iyileştirme lazım mı bulun
Az kişi biliyor bu aracı. Oysa sitenizi dışarıdan tarayarak her hatayı gösteriyor bize. Gerçi İngilizce olması bazıları için sorun yaratabilir. Ama internet işi yapınca İngilizce şart, biliyorsunuz.
Sitenizde arama motorlarına uygun olmayan neler var?
Program sitenizi tarayarak düzeltmemiz gerekenleri tek tek listeliyor. Hem de bunu sayfa sayfa yapıyor. Size bir tek şey kalıyor: düzeltmek.
Ücretsiz ve başarılı
Ücretsiz sürümde 500 URL sınırı var. Çok az kişinin 500+ sayfası olacağını düşündüğüm için bunu sorun olarak görmüyorum.
Tarama yaparken: “Bu ücretsiz sürüm, 500 URL için sınırlama var.” uyarısı alabilirsiniz. Tamam deyip devam edin.
Sorunlarla birlikte çözümlerini de görün
Screaming Frog sorunların ve eksiklerin açıklamasını da yapıyor. Hatta nasıl düzelteceğinizi de gösteriyor. Nerede nasıl gösterdiğini aşağıdaki rehberde anlatıyorum. Buyurunuz:
Screaming Frog nasıl kullanılır?
Screaming Frog kullanımı
-
Ana ekran böyle görünüyor
Görselde işaretlediğim sarı alana denetlemek istediğimiz web sitesinin adresini yazıyoruz.
-
Tarayacağımız sitenin adresini girme
Sonrasında yeşil “Start” tuşuna basıyoruz. Ve beklemeye başlıyoruz.
-
Taramanın bitmesini bekliyoruz
Bu görselde işaretli alan %1’den başlayacak ve biraz uzun sürüyor.
Bunu %100 olana kadar bekliyoruz. -
Sonuç penceresi (düzelteceğimiz unsurlar)
Tarama bitince işimiz yeni başlıyor. Sağ taraftaki sekmelerden “Issues” bölümüne tıklıyoruz.
Burada kırmızı olanlar önemli eksiklikler.
Birini seçtiğimizde sağ alt köşedeki alanda açıklamasını göreceğiz.
Bu listedeki kırmızı ve sarı olanları sitemizde düzeltmemiz gerekecek. -
Sorunun hangi sayfada olduğunu bulma
Sağ taraftaki kırmızı bir satırı seçtiğimizi düşünelim.
O satıra tıkladığımızda sol üst bölümde sorunun olduğu sayfalar listelenecek.
Bu sayede sayfa sayfa hatalarımızı düzeltiyoruz.
Issues kısmında “Issue” ve “Warning” kategorisindeki her şeyi düzeltmenizi tavsiye ederim.
Yapacağınız her düzeltme arama motoru (Google) puanınızı yükseltecektir. Hız konusuna da dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederim bu arada. Hız arttırma yazılarına buradan ulaşabilirsiniz.
İndirme bağlantısı
Buraya tıklayarak açılan pencereden indirebilirsiniz.
Diğer yazılar
-
SEO eksiklerini bulma aracı: Frog
Ücretsiz sürümünü kullanacağımız bu araçla sitemizdeki eksikleri, hataları bulacağız. Arama motorları hatalarımız için düzeltme iyileştirme sorunlarımızın hepsini liste halinde bulmak çok büyük kolaylık. O yüzden kullanın 🙂 Web sitenizde SEO iyileştirme lazım mı bulun Az…
-
SEO için WordPress ayarları
Sıfır WordPress’te Seo için hangi ayarları yapmalıyız rehberi.Bu işlemleri WordPress’i kurduktan hemen sonra yapalım. Zira sitemiz endekslendikten sonra bağlantıları değiştirmek SEO puanımızı olumsuz etki eder.Bağlantı ayarları dışında, WordPress kurulumundan sonra, Gerekli Eklentiler ve Güvenlik Ayarları…
-
Webp resimlere nasıl geçiş yapılır?
webp nedir?Webp görüntü dosyalarını yeni bir kodlama ile saklar. İyi yanı, png ve jpeg’e göre daha az yer tutmasıdır. Dosyalar ufaktır ama kaliteleri iyidir.Kayıpsız WebP resimlerin boyutu, PNG’lere kıyasla % 26 daha küçüktür. Bu oran…
-
WordPress, YOAST’dan RankMath’e geçiş
Uzun yılllar SEO için YOAST kullandım. Bu sene açtığım üç web sitesinde de RankMath’e geçtim. Bunun sebebi RankMath (bu yazıda RM, YOAST da “Y” olarak geçecek) ücretsiz sürümünün, YOAST’a göre daha çok işlev içermesiydi. Size…
-
JetPack Boost kurulum ve ayar
WordPress sitenizi nasıl hızlandırırsınız? Google puanınızı yükseltinBoost özelliği sitenizin kodlarını sıkıştırarak karşı tarafa giden bilgiyi ufaltır. zip’lemek gibi düşünebilirsiniz bu işlemi. Bunun sonucunda web siteniz hızlanır.Google hız puanınızı anında görünÜstelik Boost, kendi içinde hız puanını…
-
WordPress güncelleme sorunu
WordPress güncelleme düğmesi nasıl geri getirilir?#Wordpress‘e admin giriyorsun. “Güncelleme var” diyor ama “Güncelle” düğmesi yok?“Allah Allah?” diyip sisteme bakıyorsun. Adminsin ama admin gibi dğeilsin. Mesela eklentilkerde falan bazı özellikler kapalı hatta hiç görünmüyorlar.Çözüm: wpconfig’de: define(‘DISALLOW_FILE_MODS’,true);…
-
Yapay Zeka ile görsel oluşturma nasıl yapılır?
Microsoft Edge içindeki yapay zeka ile görüntü oluşturunEskinin Internet Explorer’ı şimdinin Edge’i oldu (Ec olarak okunuyor). Edge, ücretsiz olarak YZ kullanabilmenizi sağlıyor. Sohbet de edebilirsiniz tabii ki ama bu yazının konusu farklı. bu defa YZ…
-
WordPress için gerekli eklentiler
Dört adet web sitem var. Arkadaşımın sunucusunda tutuyorum sitelerimi. Hızlı ve sağlam bir sunucuda da hız iyileştirmesi yapılmayan siteler Google endeksinde yüksek puan alamıyorlar. Benim gördüğüm kadarı ile: SEO eklentisi kullanın Hız kesinlikle önemli bir…
-
Hikaye Anlatın, Hikayenin Önemi
Asıl olarak hikayemizi sattığımızı asla unutmayın.Hikaye anlatmak takipçilerin sizinle duygusal bağ kurmasını sağlar. Her şeyde hikaye kullanınİster blog yazısı olsun ister reklam, hikaye anlatmak en iyi tarzdır.